AT LEVE AF AT BLOGGE: MIN ØKONOMI OG INDKOMST – Fie Laursen
SE&HØR Livestream

AT LEVE AF AT BLOGGE: MIN ØKONOMI OG INDKOMST

Dette er det mest efterspurgte indlæg i min 5 års lange, blogger-karriere og jeg har besluttet mig at besvare alle jeres spørgsmål, for at skabe lidt fokus på blogger industrien og smide lidt inspiration på vej, til i kreative sjæle der læser med. Husk også at i kan læse mit indlæg “Sådan får du en succesfuld blog” med ALLE tips lige HER.

fie laursen blogs

 

“Hvor meget tjener du på at blogge?” – Et spørgsmål jeg får HVER DAG, både af læsere, pressen og nysgerrige folk, hvilket er forståeligt for det er jo en branche hvor man ikke bare kan Google sig til svaret. Som blogger har man ikke en fast løn, det vil sige du tjener det, du arbejder for. De måneder hvor jeg blogger en masse, fordobler min lønseddel sig også, hvor at den går ned i de måneder jeg ikke sætter mig til tasterne. I blogland snakker mange bloggere ofte lidt for højt om deres løn og det kan hurtigt lyde som om at vi tjener flere hundrede tusinde om måneden, hvor jeg så kan understrege at det gør vi ikke. Få i sverige gør, men det er ikke noget jeg har hørt om i Danmark. En normal blog-løn, som en af Danmarks største bloggere vil jeg skyde på ligger imellem 30.000-60.000. Dette er før vi har betalt vores B-Indkomst til SKAT.

“Er blogging et arbejde?” – Jeg mener at ALT man kan leve af som indtjening er et arbejde. Jeg er enig i at blogging ikke er et ligeså hårdt arbejde, men det er også fordi at jeg har en passion for det og nyder det. Jeg kender mange der ville finde blogging et hårdere arbejde end deres tjener-arbejde, netop fordi de har lettere ved at serverer, tale med mennesker og være PÅ – frem for at sidde ved tasterne flere timer i streg og glo. Men ja, det er klart et arbejde, når man kan leve af det.

“Hvad mener du om at låne af SKAT, ligesom andre kendisser har gjort? – Det synes jeg er forkert. Ja, skatten er pisse høj og jeg bliver da også lidt irriteret inden i når jeg sender store beløb afsted til SKAT, som jeg har arbejdet for, men så prøver jeg også at fortælle mig selv hvad vi får for vores skatte penge og så går det sgu’ nok. Mit mål og inspiration for livet er bare at tjene så mange penge at det ikke gør noget at sende en masse til SKAT, hehe… Men min mening er klart at man skal holde styr på sin økonomi, passe på sine penge og altid få betalt sin SKAT.

“Hvad gør du den dag, din blog dør? Hvad vil du leve af?” – Jeg er iværksætter, jeg finder på noget. Hvad vil et firma gøre, hvis deres salg går ned? (aka. deres shop dør)… Så finder de på noget nyt. Det samme gælder for mig som blogger. Dog har jeg mange fremtidsplaner og drømme! Blandt andet har jeg fået tilbudt eget tøj kollektion, TV programmer og andet for 2016 og året er ikke engang begyndt. Udover bloggen vil jeg gerne skrive bøger, producerer TV, designe og når jeg er faldet til ro med Villa, børn og B så vil jeg gerne investerer i min egen webshop, som jeg efter 5 år i blogger branchen har fået god forstand på at promovere.

“Dit bedste råd til folk der vil leve af blogging?” – At du nyder det, forfanden.. Hehe! Alt for mange laver blogs med tanken om at nu skal de tjene kassen, men det synes jeg er forkert. Dengang jeg startede min blog anede jeg ikke der var penge i det, jeg startede fordi jeg havde en masse på hjertet og ønskede at inspirer mennesker både tøjmæssigt og personlighedsmæssigt. Mine første 2 år som blogger tjente jeg ingen penge og var sgu’ ligeglad med det – Så fandt jeg ud af at man kunne tjene på det og så valgte jeg at finde ud af hvordan, så jeg kunne blogge fuldtids, netop fordi jeg elskede det så højt. Så behøvede jeg ikke kæmpe med et job ved siden af tasterne blev trykket… Så kunne jeg bare gøre det flere timer om dagen.

 

Jeg ved ikke, hvad I andre synes om at låne penge. Selv synes jeg det er svært at overskue de mange tilbud. Heldigvis er der lavet sites, der sammenligner pris på forskellige lån.

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 12.36.21

9 kommentarer

 • Tak for et dejligt ærligt og åben indlæg om det at være blogger! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per

  Tak fordi at du deler ud af din viden og er så ærlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Sofia

  Hej Fie

  Du er en kæmpe inspiration og rigtig godt blogpost! Elsker dig!

  Jeg er en ny blogger der gerne vil i gang med at tjene penge på at blogge.

  Hvad gjorde du selv den gang du startede med at tjene?

  Jeg har hørt en del bloggere snakke om http://www.yohype.com men har ikke rigtig oprettet mig endnu. Kender du nogle hjemmesider hvor man kan tilmelde sin blog og tjene penge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt indlæg! Ærlighed omkring hvordan du tjener penge og hvad du tjener øger din troværdighed! Mange kunne lære af dig:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • John Beltran

  Godt indlæg som jeg gjorde at jeg blev lidt klogere på min egen (work in progress) blog

  Tak, Fie:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Kallmeyer

  Du skriver godt. Men det er lidt kikset, at der gennemgående er både komma- og grammatiske fejl!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvordan kan du have råd til at tage steder hen som d’angleterre, hvis du kun tjener 30-60.000 om måneden? <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvordan tjener man penge på det?? Har selv passionen og vil gerne gå på fuldtid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Det kan du læse i indlægget jeg linkede til <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SE&HØR Livestream