En snak om modstand – Fie Laursen
GØR EN FORSKEL, RED ET LIV!

En snak om modstand

På det seneste har jeg fået mange bekymringer sendt i min retning, men det er sådan at jeg har det ganske fint og der ingen grund er til at blive bekymret for mine følelser. Det er korrekt at jeg at jeg har fået modstand, men den vælger jeg ikke at kigge på. Jeg vælger at fokuserer på de mennesker som støtter mig og er med mig – det er de mennesker der har en betydning og en mening i mit liv. Jeg har levet med modstand i mange år og den modstand jeg får lige nu er som en klasket flue på en væg, den rammer mig ikke. Jeg er dog uforstået for hvorfor vi vælger at lovprise det ‘dumme’ og gør grin med de svage, for i sidste ende kan vi alle nikke til at det er det pressen tager op og det er det folk vil snakke om. Jeg synes det er en ærgerlig medmenneskelighed og mangel på forståelse. Uden at kaste med sten, så ved jeg at jeg ikke er den eneste blogger eller offentlige person som har lavet en løgn eller sagt noget for at ramme rampelyset, dog ved jeg at jeg er den eneste der har turde stå ved mine fejltagelser og bedt om forgivelse. Det seneste døgn er jeg blevet spurgt om jeg har en kommentar til videoen Gustav har lavet hvor han gør grin med min ærlighed – Min kommentar er at jeg ikke forstår hvorfor jeg havde fortjent den. Vi var gode venner, hjalp hinanden i forskellige projekter og snakkede om at lave videoer sammen. Videoen kom som et chok. Som sagt så er jeg ikke den eneste der har løjet eller gjort noget for at skabe opmærksomhed, men den eneste der står ved det og derfor bliver jeg dømt. Jeg er ked af at se så mange mennesker være falske i mit liv, som pludseligt liker diverse opslag der går imod mig, men trods det så har jeg det fint og jeg fokusere jeg på lykke.

ok

Hver dag kan jeg nu vågne op og kigge mig selv i spejlet og vide at jeg er et godt forbillede og at jeg er mig selv – Jeg havde lagt ansvaret fra mig og det kørte af spor, hvilket jeg er meget ked af. Nu er det nye tider. Mennesker kan give mig modstand men i sidste ende så ved jeg at jeg er bedre, på det plan at jeg ikke udsætter folk for skældsord og at jeg holder alt ægte. Så hvis kendisser vil gøre grin med mig og udstille mig for min ærlighed så må de gøre det, men de glemmer at mange unge idoliserer dem og at være en rollemodel er noget af det mest magtfulde man kan være da de ting vi siger og gør påvirker andre. Personligt vil jeg ikke længere være en del af det jeg vil kalde – Den slidte side af kendis-verdenen. Jeg ønsker ikke at udstille andre eller skabe kaos for en artikel, det er ikke det værd og det vil de der forsat gør det også mærke i sidste ende. Unge skal have en rollemodel der er ansvarlig, fornuftig og lære dem at være gode og forsigtige mennesker. Alt andet er absurd og jeg skammer mig over at have været en del af den anden side. I min optik er lykke ikke penge, det er at være sig selv – at kunne vågne op hver morgen og føle sig fri og føle sig værdig.

11 kommentarer

 • 冤罪で極刑が決まった兄バローズを助け出すために、弟スコフィールドがわざと刑務所に入り、一緒に脱獄をする展開です。しかし、脱獄した後の展開がまた傑作で、常時ハラハラさせられるので数時間観ていても飽きませんよ。
  シーズン1~4までありますが、脱獄までを描くシーズン1、超優秀FBI捜査官のマホーンからの逃走を描くシーズン2が傑作です。見どころは一つに絞れませんが、やはり演者の個性が際立ちます。そして、いきなり重要人物が死んだりするので、先が読めません。
  特にセオドア・バッグウェル、通称T-Bag。彼はもう、演技が最高すぎます。おそらく彼が演じていなければ、これほど強烈なキャラクターにはならなかったはず。役柄は幼い子をレイプして殺したという最も嫌われる凶悪犯ですが、どこか憎めず、シーズン1からシーズン4の最終話までずっと出番のある数少ない一人です。

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Hej Fie, hvorfor nægter du at forholde dig til min mail og min kommentar om, at du burde hive stikket i mindst et par måneder?Intet af det har jo været ondt eller andet….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jørgen

   Hej Lars, hvorfor forlanger du, at et andet menneske skal respondere på din mail og kommentar, hvis de ikke ønsker det? Det er hendes frie valg hvorvidt hun ønsker at svare dig og tage imod dine råd. Hun skylder dig ikke noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lars

   Hej Jørgen,
   Mener du ligesom at jeg ikke ønsker at høre fra dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • se

  Det er godt nok et spændende indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • se

  ok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Fortryder du, hvordan du har talt om Anna og Amalie fx?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Casper

  Du er bare så smuk og til inspiration for så mange.
  https://www.youtube.com/watch?v=AkPXkmc6M2M

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Fie,
  Jeg har set dit indslag “Fie Laursen – Min Ærlighed” på YouTube og jeg synes det var modigt gjort.

  Så hatten af for det!

  En ting skal du vide, vi ændrer os alle sammen. Også dig.
  Vi lærer hele livet igennem og bliver klogere dag for dag.

  Jeg kender selv trangen til at alle skal elske en og til den evige higen efter at få andres opmærksomhed og anerkendelse, for jeg har selv været der.

  Jeg gik også og drømte om at blive stor stjerne i mine yngre år, for hvis jeg blev det, så ville alle dem som havde mobbet mig måske pludselig være venner med mig og stoppe med at holde mig udenfor og måske ville jeg ovenikøbet kunne få fornøjelsen af at “hævne” mig ved så ikke at ville være deres ven!

  Jeg har selv haft en svær opvækst ikke bare med mobning og skoleskift til følge, men også med tæv, råben og skrigen derhjemme. Jeg blev “opdraget” med rigeligt med tæskhaglende ned over mig dagligt så jeg var altid usikker og bange og blev mødt af et sandt bombardement af overbevisninger om at jeg var en lille røv med ører der ikke var værd at elske.
  Dét har jo ikke ligefrem lagt grobunden til en harmonisk voksen-tilværelse hvor jeg havde styr på mit fundament.

  Det fundament der hedder at elske sig selv.

  Og det er præcis det jeg har lært nu.Og stadig er i gang med at lære. Desværre først i en alder af 42 år, men du Fie, har et kæmpe forspring her, og jeg tænker at det du skal øve dig allermest på nu, det er at elske dig selv.

  Al den kærlighed, opmærksomhed, anerkendelse og bekræftelse du har brug for fra andre, den skal du lære at give til dig selv.
  På den måde bliver du uafhængig af hvad andre synes om dig.

  Prøv at tænk på det sådan her: Hvis du lader dig påvirke negativt af hvad andre synes om dig, så gør du deres mening om dig til vigtigere end din egen mening om dig selv.

  Anyway, jeg ved godt at den “person” du har et problem med, det er den fiktive persona du har skabt.
  Som du selv siger har du skabt den fordi der var penge i drama og crazyness og du har ikke været i stand til selv at sætte en grænse og stoppe mens legen var god. Du er blevet afhængig af både pengene og opmærksomheden.
  Og ved du hvad, det ville sgu være sket for de fleste!

  Så tilgiv dig selv.
  Det er vigtigt at du gør det.

  Og tal pænt til dig selv, lad være med at banke dig selv i hovedet med alt hvad du har gjort galt.
  Det gavner dig ikke.

  Jeg skriver også en blog. Den startede med at handle om fertiltetsbehandlinger og alt den røvtur jeg oplevede i forbindelse med det, men pludselig ændrede mit liv sig: Jeg aborterer 3 måneder henne, manden skrider 3 uger efter og jeg mister derfor både mit barn, min kæreste (og bedste ven) og mit hjem.
  På én gang.
  BUM!

  Jeg skrev om min nedtur på min blog, helt åbent og ærligt.

  Du kan læse det først indlæg om den absolutte nedtur, indlæggelse og hele svineriet her:
  http://hjerteunderombygning.dk/det-der-ikke-matte-ske-skete/

  Og jeg fik masser af mails fra folk og kommentarer på Facebook, allesammen fulde af omsorg og anerkendelse af mit mod til at dele.

  Nu er jeg jo dobbelt så gammel som dig, så jeg blev lynhurtigt opmærksom på at jeg meget vel kunne gå hen og blive afhængig af den omsorg og opmærksomhed jeg fik, samtidig med at der var alvorlig fare for at jeg ville fastholde mig selv I at være ulykkelig.
  Fordi jeg blev ved med at skrive om det.
  Fordi jeg havde brug for omsorgen.

  Jeg ønskede selvfølgelig ikke at fastholde mig selv i det, så i dag skriver jeg rigtigt meget om alt det jeg har gjort for at få det bedre.

  Men før det skrev jeg blandt andet om hvor ubærligt det hele var, når nu jeg stadig elskede min kæreste og han ikke elskede mig…
  Det kan du læse her: http://hjerteunderombygning.dk/det-ubaerlige-kram/

  Og i et brev til mine (nu eks-)svigerforældre tager jeg alt ansvar på min kappe og undskylder det med min svære opvækst. Det kan du læse her: http://hjerteunderombygning.dk/brevet-til-mine-svigerforaeldre/

  Og skal jeg sige dig noget?
  Jeg har, i det lille års tid der er gået siden alt dette skete, lært at nu var tiden nok inde til at JEG tog ansvar.
  For mit liv.
  Og for alt hvad der sker i mit liv.

  Nok er det sandt at jeg er blevet mobbet både på fritidshjemmet og i skolen, og det er også sandt at jeg har haft det rigtigt svært derhjemme og at de ar jeg har fået på sjælen af alt dette, de viser sig på mange uheldige måder, som blandt andet ved at hige efter opmærksomhed og anerkendelse, mangle selvværd, være en pleaser, ikke elske mig selv, ikke tro på mig selv og sætte alt overstyr for at alle skulle elske mig, og hvis folk ikke kunne lide mig, slog det mig helt i stykker.

  I mange situationer har jeg set spøgelser der ikke var der, som feks at føle at jeg blev holdt udenfor, selvom jeg egentlig ikke blev det.
  Det hele foregik i mit hoved…
  Så jeg skabte selv situationen.

  Men at hænge alt det op på den knage der hedder at jeg ikke kan gøre for det, fordi jeg har haft det svært, også kaldet “offerrollen”, det har ikke bragt mig nogen steder.
  Og det har ikke hjulpet mig til at få det bedre med mig selv, med andre eller med kærester.

  Og uanset hvor meget kærlighed og bekræftelse jeg har fået fra andre har det aldrig været tilstrækkeligt.
  Jeg har altid søgt efter mere.
  Jeg blev aldrig mæt.
  Lidt der hvor du måske også er tænker jeg. (?)

  Og ved du hvad? Det KOMMER aldrig til at blive tilstrækkeligt, for den du skal have kærlighed og anerkendelse fra, er DIG!

  Yup!

  Her er et indlæg om noget af det jeg har gjort for at lære at elske mig selv: http://hjerteunderombygning.dk/stumper-af-lykke/

  Så kære Fie, du har IKKE gravet din egen grav,og du skal NOK komme ud på den anden side.

  Du har blot lært noget vigtigt,og den viden kan du bruge til at vende din situation til noget rigtigt positivt.
  Så jeg synes bestemt ikke du skal stoppe eller slette dine videoer, jeg synes bare du skal begynde at fortælle om nogle af de ting der ligger “den rigtige” Fie på sinde. Dele de ting den rigtige Fie har på hjerte, og måske fortælle om nogle af de ting som ikke har været sande, hvis du har brug for det. Du kan også bare lade dem ligge og fokusere på nuet.

  Jeg håber at min kommentar her kan inspirere dig.

  Vid at der ikke er noget galt med dig, du har ikke gjort noget galt, du har bare lært!

  PÅ den hårde måde mpske, men det har jo også været sjovt og spændende langt henad vejen, ikke? 🙂

  Det er en del af livet!

  <3

  Kh Hanne
  http://hjerteunderombygning.dk/
  En blog om livet: Kærlighed, nedture, livskriser, tanker & personlig udvikling

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  It’s never to late to start over…
  – godt gået Fie.
  Du er stærkere end du tror:0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melina

  Jeg tænker det kunne være en god ide at læse korrektur på dine indlæg inden du smider dem ud på the web. Og så er der vidst ikke noget der hedder ‘ærgerlig medmenneskelighed’. God dag 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GØR EN FORSKEL, RED ET LIV!