Stor beslutning: Nu kan jeg altså ikke blive gravid… – Fie Laursen
JEG REJSER TIL...

Stor beslutning: Nu kan jeg altså ikke blive gravid…


Hey bloggen .. Idag var jeg oppe hos min læge for lige at få lavet et gynækologisk tjek oven på aborten, det er nemlig et par uger siden nu og jeg har været utrolig heldig på hvordan det gik. Jeg blødte kun i en dag, derefter oplevede jeg en lille pletblødning i Dubai på 2-3 dage og jeg har slet ingen smerter haft. Jeg har aldrig været på p-piller, netop fordi jeg er klodens største hypokonder og har været angst for at man kan få blodpropper af det, men jeg har taget den ‘store beslutning’ at sige fuck it, jeg er startet på P-piller. På et år har jeg været gravid 2 gange, første gang resulterede i en spontan abort og anden gang tog jeg selv valget om en kirurgisk abort. Nu er jeg så småt på vej ved at bevæge mig ind i at se en fyr og hvis der er noget jeg ikke stoler på mere, så er det altså kondomer for de små sataner kan springe uden man mærker det og boom, så står man altså og skal igennem et helvede, ligesom jeg lige var. Sidste gang jeg blev gravid var det ikke engang på min ægløsning vi havde sex og kondomet sprang, det var faktisk 4-5 dage før, hvilket et skræmmende fordi så har det kunne overleve oppe i mig, selvom det næsten ‘ikke var noget’… Jeg havde selv absolut ingen bekymringer der og det kom som et kæmpe chok for mig, da testen skreg positiv allerede efter 10 sekunder. Jeg har altid fået afvide af forskellige læger at jeg er meget frugtbar og derfor har mine læger altid været lidt efter mig omkring at starte på P-piller eller få en spiral, så idag smilte min læge rigtig meget, da jeg sagde ja til en recept, haha .. Når jeg nu måske går ind i et nyt forhold og generelt til fremtiden, så vil jeg gerne være sikker på jeg ikke ender i denne situation igen, for det har taget hårdt på sjælen og før jeg skal have børn, vil jeg kende fyren 110%, rejse verden rundt med ham og vi begge opbygger vores karriere.. Krydser fingre for ingen børn lige nu og så ingen blodpropper!
xx

fie-laursen-1 fie-laursen-2

41 kommentarer

 • haram

  hej’

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • haram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Jeg var engang på de mildeste p-piller, der findes; på trods af dette fik jeg forfærdelige migræner og andre tegn på blodprop. Prøv dig frem, men vær forsigtig med at fylde din krop med kunstige hormoner – det er ikke alle, der kan tåle det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Har det på helt samme måde som dig mht bekymringer om bivirkninger, ved at begynde på p-piller, hvilket er grunden til jeg endnu ikke har taget mig mod til det endnu, selvom jeg egentlig også burde (er 20 år)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Prøv nu at hør her. Det er fint folk skriver om deres bivirkninger osv, men ikke to kvinder er ens. Alle vil opleve det forskelligt. Man bliver nødt til at prøve sig frem for at finde ud af, hvilket mærke der passer til én selv. Det har ikke noget med mærket at gøre, hvilke bivirkninger man får. Jeg er fx på minipiller, som mange får bivirkninger af, men jeg har ingen. Hvorimod mange jeg talte med inden frarådet mig det, da de havde mange bivirkninger. Man bliver bare nødt til at prøve det man føler mest for og det lægen anbefaler. Hvis det ikke fungerer, må man prøve noget andet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katja

  Men … Du kan skam godt blive gravid på p-piller, det er min dejlige 3 årige søn bevis på 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cece

  Jeg har aldrig kunnet tåle p-piller, og det er jeg egentligt meget glad for. En kæmpe bivirkning v p-piller som det ofte ikke nævnes er at de simpelthen tager sexlysten (ja så bliver man sgu helt sikkert ikke gravid). Hvis ikke hele sexlysten/evnen til at blive våd forneden (er jo hormonelt betinget, ligesom det sker når ældre damer går i overgangsalderen) – så tager de hos mange i hvert fald toppen af sexlysten.

  Jeg er aldrig blevet gravid på kondom, men 3 ud af 8 børn i min mødregruppe var kommet trods moren brugte spiral!
  P-stav er en mulighed – men måske kan den også rode med sexlysten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Men var du ikke i forhold med Adam? Flere medier skrev det og at han bekræftede at i var i forhold 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cec

  Kære Fie,
  Jeg har selv ikke været glad for tanken om p-piller, og har hørt en del dårligt om dem. Jeg valgte i stedet spiral, ikke hormonspiral, men kobberspiral. Den er jeg SÅ glad for! Udover den ikke har kostet så meget (ca. 300 kr) og kan sidde og beskytte i ca. 5 år, så har det næsten ikke givet nogle bivirkninger. Den er lille (et “T” der kan ligge på min (korte) tommelfingernegel), den er ikke slem at få sat op eller taget ud, og det eneste jeg har oplevet som bivirkning er, at den har givet lidt “forværret” menstuation (og at jeg ikke tør bruge menses-kop endnu, da den muligvis kan lave undertryk så spiralen ryger ud, har jeg læst). Du kan læse om andre bivirkninger ved kopperspiral på nettet, og det vil jeg anbefale, så du kender til alle fordele og ulemper. Ville bare lige skrive om det, da jeg har fundet ud af, at det er det rigtige at bruge for mig. Hilsen C.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Fie. Vil råde dig til IKKE og tage de p-piller der, da min veninde er blevet gravid selvom hun tog dem, og passede dem som hun skulle. – samt hvis du er nervøs over de mange bivirkningen, så skift til mini-piller, der er ikke de samme risici. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Fie 🙂
  Kunne det ikke være en ide med en p-stav? Den sidder i armen i 3 år? Har selv en og har været rigtig glad for min👍🏻
  For nogen stopper ens menstruation helt og for andre plet bløder de og for nogle tredje stopper det slet ikke 😊

  Og hvis du beslutter dig indenfor de tre år at du vil have børn kan man bare få den fjernet 😀
  Prævention er altid godt når man er aktiv på lagnerne 😜👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • more and more dresses on jadegownshop

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • 1 dag Siden · Svar på kommentar
  more dresses on jadegownshop.co.uk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er de samme P-piller som jeg er på. are you need or like a Prom Dresses UK Online Sale‎ or http://www.jadegownshop.co.uk/, here we can offer for you

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Tager samme mærke p-piller. Jeg oplevede at få ømme og større bryster de første 2 måneder 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej søde Fie!
  Vil ikke skræmme dig eller noget, er selv på P-piller, men hvis jeg var dig ville jeg få fat i et andet mærke.. inden for det sidste år har jeg haft to veninder, som har fået blodpropper af netop disse piller. Den ene fik en blodprop i hjernen og var lige ved at forlade os, heldigvis har de det begge nogenlunde i dag, men jeg skiftede i hvert fald mærke med det samme! Som mange af de andre skriver er det også normalt at tage en væsentlig del mere på med dem der piller end med andre!
  Dejligt at du tog springet alligevel, selvom det er en svær beslutning!
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   OMG, tak for den besked – vil klart skifte dem ud!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Altså jeg har været på præcis de p-piller i næsten 1 år (og kender mange, som også er på dem) og har aldrig oplevet nogen bivirkninger ud over, at jeg har fået større bryster 🙂 Så bare rolig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • June

  Hej Fie.
  God beslutning. Husk at beskytte dig med kondom, indtil du har haft din første p-pille pause, da p-pillerne ikke beskytter dig før derefter. Jeg tager samme mærke og har ingen problemer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Buthaine

  Jeg har været på samme p-piller. Desværre oplevede jeg menstruationsblødning de første 6-7 dage jeg startede på dem. Opdagede også at jeg tog på at ingenting, især brysterne voksede. Men det er jo helt sikkert anderledes reaktioner vores krop reagerer på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie D.

  Kære Fie,
  Jeg mindes, at det var samme p-piller, jeg begyndte med i sin tid. Jeg havde ingen “farlige” bivirkninger, men til gengæld gjorde de, at jeg lynhurtigt tog 10 kg på, selvom jeg motionerede og spiste, som jeg plejede. Da jeg stoppede med dem, tabte jeg mig også ret hurtigt de første 6 kg, og de sidste 4 kg tabte jeg ved hjælp af egen indsats. Det skulle eftersigende være temmelig normalt at tage på af p-piller, men jeg har fået mange andre mærker, som jeg ikke har taget på af overhovedet. I dag er jeg dog gået helt væk fra p-piller til fordel for en spiral. Om det ene er bedre end det andet, afhænger af ens egne erfaringer 🙂
  Jeg skriver ikke dette for at skabe et unødvendigt fokus på hverken din eller min vægt, men blot fordi jeg selv ville ønske, at nogen havde fortalt mig det, da jeg startede med p-piller 🙂
  Kærlig Hilsen
  Marie D.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Snak lige med din læge om du må få det hvis du har migræne det kan gøre din migræne meget værre min læge bad mig stoppe da det ikke er godt for piger med migræne ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Søde søde Fie. Jeg er selv en 19 årig pige, som har været ude for, at skulle have fortaget en medicinsk abort, da jeg og min kæreste bestemt ikke var klar til at springe os ud i det. Jeg husker, at der var mange tanker i mit hoved, da vi har været sammen i 2 år og han lige er begyndt på universitetet (han er 2 år ældre), men da vi endnu ikke følte os finansielt stærke nok, bor hver for sig og begge er igang med uddannelse (jeg selv i 3.g), tog vi en fælles beslutning. Det var forfærdelig hårdt. Jeg kunne slet ikke fortælle mine forældre det og det havde jeg heller ikke gjort, hvis det ikke var for alle de smerte, som jeg var ude for på dagen og jeg blev nød til at dele det med min far (kastede bl.a. op gentagende gange). Min mor ved endnu ikke besked. Det er ikke fordi, at jeg har et dårligt forhold til nogen af mine forældre – det har jeg bestemt ikke. Men jeg var flov, pinlig og følte at jeg havde gjort noget helt forkert – så jeg kunne simpelthen ikke fortælle dem det. (Det skal dog siges, at min far tog det fantastisk pænt og støttede mig utrolig meget!)

  Jeg var selv på p-piller, men havde ved et uheld skippet en dag, da jeg rejste i 48-timer og var selvfølgelig ikke bevist om det før min blødning udeblev.

  Jeg synes det er fantastisk, at du taler så åbent om det! Det er et tabu, som bliver nød til at bekæmpes, da alt for mange unge piger går alene med det.

  TAK, for at være så åben! TAK, for at være med til at bryde tabuet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg blev gravid på dem 2 gange, selvom jeg altid har fuldt mine pauser som jeg skulle. Aldrig sprunget min pause over. Taget pillen hver dag fast kl. 19.
  Der var ikke nok hormon i til mig, til at forhindre en ægløsning. Jeg stoler ikke på P-piller mere.

  Desuden er de grunden til, at jeg har kronisk morgen kvalme. Det lyder ånsvagt, men efter jeg dengang startede på P piller, kom det. Også selvom jeg er stoppet igen.
  Jeg havde så mange gener, af præcis dem der!

  Men kan jo være det er anderledes for dig?

  Gider du forresten ikke skrive et indlæg, hvordan du er kommet dig over aborten? Skal selv have en nu, og er presset til den af kæresten og sviger familien. Og jeg har det ikke godt med det. Især fordi den lille var planlagt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Husk det er dit valg!!! Ikke din svigerfamilies!! Din krop, dit valg og din baby!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Hej Fie! Jeg er også på de P-piller, og der er ingen problemer med dem!
  Jeg har dog fået lidt større bryster af dem, og jeg har haft små op og nedture med humøret, men det er gået over.. jeg har det helt fint med dem nu! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Det er de samme p-piller som jeg bruger, og der har ingen problemer været. De er virkelig gode! <3 en af grundende til at jeg også kom på p-piller var på grund af at jeg havde mange smerter, og det hjalp en del. Du bliver glad for at have valgt, at komme på p-piller. Nu skal du ikke gå og være bekymret mere, bare så længe du tager dem som du skal! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hej Fie,
  Vil lige advare dig og sige, at jeg tog Malonetta p-pillerne i blot 3 måneder, da jeg var 16, og endte med at blive indlagt med massive blodpropper i underliv, ryg og begge ben og skulle igennem et intensivt og forfærdeligt behandlingsforløb. Jeg var sindssygt heldig, at min egen læge er meget dygtig, og at det blev opdaget tidligt, ellers havde jeg nok ikke været her i dag. Jeg skal nu være på blodfortyndende medicin resten af mit liv og vil for altid være mærket af de 3 måneder, jeg var på p-piller. Det skal lige siges at blodpropper på ingen måde er noget, der er normalt i min familie, så det er ikke fordi jeg rent genetisk har stor sandsynlighed for at udvikle blodpropper.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du skulle overveje et andet alternativ som ikke giver blodpropper og som ikke er fyldt med østrogen – så prøv p-stav 🙂 det har jeg haft god erfaring med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Fie. Jeg tager de samme p-piller som du har der og de er super gode, jeg har ingen problemer haft og er super glad for dem – så kun positivt herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Fie 😊
  Jeg har også været på det mærke og har aldrig mærket nogle symptomer, alt har været som det skulle være!
  Håber du får en god oplevelse med p-piller. Nu har jeg været på pillerne i snart 4 år, og der har aldrig været noget ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Bare rolig, har taget dem der i 3år da jeg fik bivirkninger af den forrige, min læge anbefalede mig dem fordi det er dem med mindst risiko og bivirkninger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Det er de samme P-piller som jeg er på. Jeg har slet ikke mærket nogle gener overhovedet! Så det skal du ikke være så bekymret for kære Fie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Hej Fie, dejligt at du er startet på p-piller. Det jeg ville sige er at jeg også startede på det der mærke som du viser. Jeg havde bare utrolig mange problemer med det og kunne simpelhen ikke tåle dem. Jeg skiftet til et andet og lidt dyrer mærke, og det hjalp mig.
  Bare lige så du er opmærksom på om du kan tåle dem. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Mange tak <3 må se hvordan disse er for mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katia iversen

  Hej Fie de p-piller der er også dem jeg er på, de har slet ikke gjort mig gravid jeg har været sammen med min kæreste igennem 3 år og jeg er stadig på de p-piller der så de hjælper!👍👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Ej hvor skønt og betryggende – mange tak smukke !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hej Fie
  Lige som dig lider jeg også af migræne. Jeg var også meget skeptisk i starten med at starte på p-piller, da min læge også fortalte mig at jeg var i en højere risiko end andre, grundet min migræne, men jeg er stadig på pillerne i dag og jeg må være ærlig at sige at det er jeg godt tilfreds med, jeg har ikke haft symptomer på en blodprop endnu (7-9-13) men jeg tror du vil blive rigtig glad for det.
  Mvh Josephine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG REJSER TIL...