Min stolhed – Frygten for at undskylde – Fie Laursen
Efter sex på TV: Jeg kastede op

Min stolhed – Frygten for at undskylde

Hey bloggen. Efter at ugens nye afsnit er landet på Dplay Premium, har mange set det afsnit hvor jeg kæmper med at undskylde for Frederik, fordi jeg har begået en fejl i vores forhold. Jeg har fået utallige beskeder på min Instagram, både positive og negative. Der er overraskende mange, både piger og drenge som skriver at de kan genkende sig selv i mig – og det beroliger dem at vide de ikke er alene, med den side de har. Jeg har altid følt at jeg var unormal – og det gør jeg ikke længere, fordi der er så mange mennesker der har kunne genkende sig selv i mig. Jeg har helt op til mine voksen år troet at jeg fejlede noget, men en psykolog fortalte mig at alle mennesker er bygget forskelligt, mentalt og vi alle har vores kampe. Den vi er, er formet af hvad vi har igennem. Jeg har aldrig haft let ved at undskylde, når jeg har lavet en fejl, men jeg har altid haft let ved at undskylde, for ting der ikke betyder noget for mig. Jeg vil prøve at gå i dybden med det i dette indlæg, for at skabe forståelse for jer der er forvirrede og synes jeg er en idiot – og til jer, der måske har brug for ikke at føle jer alene, med at være som jeg er. Så nu vil jeg prøve at sætte ord …

Jeg har en stor frygt og angst i kroppen for at undskylde – og for at vise følelser, for en jeg elsker. Jeg er ikke nem at være i et forhold med på det punkt. Ordet “undskyld” kan godt komme ud af min mund, men det er svært for mig. Jeg er for stolt og for bange, fordi jeg har en frygt for at tabe ansigt, for at se dum eller afvist ud. Når jeg virkeligt får følelser inden i, så frygter jeg det værste.

Jeg havde svært ved at undskylde og komme med en forklaring, fordi jeg frygtede at Frederik ville afvise mig og at jeg ville miste ham – og se dum ud samme tid. Når jeg har gjort noget forkert eller er uvenner med en jeg elsker, så tror jeg at jeg har mistet dem. Mine tanker er altid enten helt lyse eller helt mørke. Jeg kan til tider virke kold, men det er fordi jeg tager et skjold på. Der er meget i ikke ser på TV – og en af  de ting var at jeg brød sammen lige da vi rejste os fra “Sandhed eller Tablet”, jeg gik ned til produktionen og sad i 1 times tid. Jeg brød helt sammen, græd så meget at jeg måtte hive efter vejret. Produktionen trøstede mig og sagde, jeg skulle kæmpe for ham, men det der er med mig er at jeg giver op, på sekunder hvis noget går galt i et forhold eller venskab. Jeg er helt anderledes når det gælder min karriere, der er jeg stærk og giver aldrig op eller viser følelser. Men når det kommer til personlige relationer der er intense for mig, så bliver jeg stolt, angst provokeret og tænker det værste. Jeg har altid hellere ville give op end kæmpe, for et forhold, fordi modstanden gør mig utryg. Det med at undskylde gør mig utryg og skaber en kæmpe frygt, for at blive afvist og såret endnu mere. Frygten kommer fra min barndom og de ting jeg har været igennem, har jeg fået af vide af en psykolog… Og nu skal vi snakke om noget mere seriøst.

Der er mange mennesker der peger fingre af mig lige pludseligt, efter Ex On The Beach – og folk prøver at sætte en diagnose på mig, udfra min opførsel i programmet. Jeg er meget følsom – og reagere ofte med vrede eller gråd. Jeg har en kort lunte og mine følelser bobler over meget af tiden. Jeg har ikke selv fået en lang psykisk udredning for om jeg fejler noget mentalt, men jeg synes det er modbydeligt at folk skal sidde og svine mig til, ved at kalde mig “Borderline” og “Bipolar”, som var det et skældsord.  Jeg synes folk skal tænke over tonen. Tak fordi i læste med.

22 kommentarer

 • Alexander William lundstrøm

  STOOOOOOOOLHEEEEEEEEEED

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexander William lundstrøm

  stolhed?? hvad betyder det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Kære Fie! Jeg synes ærligt at du viser dig som en ægte person i programmet. Ingen bør sætte diagnose på noget som man ser på tv. Du styrer for vildt <3 – Hvor er de bukser fra, du har på på billedet? De så mega fede ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Tusinde tak smukke.! <3 Jeg mener mine bukser er fra ASOS eller Nelly, jeg er faktisk ikke helt sikker.. Måske H&M? Hah, dem har jeg haft så længe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Fie… jeg er ærlig, når jeg siger, at jeg har haft så mange foredomme, når det kommer til dig. MEN, du overrasker gang på gang, for jeg ELSKER dig i “Ex on the Beach”. Du er så oprigtigt, direkte og ærlig. Jeg føler jeg kan identificere mig selv med dig – rigtig meget. Det overrasker mig sgu. Tak fordi du er dig. Du er en kæmpe inspiration og selvfølgelig et godt grin hver uge i tv’et.

  Fie, you just got you a new fan 🔥

  XO Hannah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Tusinde tak smukke, den kommentar betyder så meget<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Hej Fie har fuldt dig lang tid på Facebook og Youtube. Det her indlæg er nået af det bedste, for det er noget jeg selv kan kende i mig selv og og det desværre stadig sådan på trods af at jeg næsten er 30.
  Tror bare det er sådan vi er og må bare leve med det, det har jeg gjort for ved ikke hvad jeg ellers skal gøre.
  Kærlig hilsen Dennis

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den nysgerrige

  Meget rørende indlæg! Jeg bliver til gengæld nødt til at vide hvor dine bukser er fra på det billed??? De er SÅ fede

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hvor er det fint og godt skrevet!
  Jeg er først fornylig begyndt at følge dig, da jeg læste at du havde lavet nogle storie om at spise og elske sig selv. Jeg er snart 50, men har en datter på 12 som også følger dig, men også følger alle de “ perfekte” billeder og kvinder her på Instagram og sluger det til sig. Jeg tog emnet op med hende, og fortalte jeg synes godt om det du havde skrevet om det, og håber at budskabet kom ind til hende. Fie du gør det godt, og det du beskriver lige her, minder meget om mig selv og ja også min datter. Ønsker dig alt godt med dig selv og kærligheden🙏🏼❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LISE Q.

  Tak Fie for at dele dettte.
  Tænk sig at jeg skulle være 39 år før jeg fandt præcis ud af hvorfor jeg har det på samme måde
  Der er virklig en øjenåbner for mig nu. Hvorfor det er jeg selv har svært ved at undskylde for mine nærmeste. 🙏
  Jeg føler det er flovt og ydmygende for mig. Også pga ting i min opvækst. Har selv haft spiseforstyrrelse, og været afhængig af stoffer. Er heldigvis langt over det. Sejt at du er blevet clean👊💞💞 Men min spiseforstyrrelsen ligger altid og lure lige rundt om hjørnet når noget bliver svært
  Af hjertet tak Fie, for at DU skønne kvinde gav mig svaret på mine problemer med netop det samme problem.
  Efter dette indlæg går det virklig op for mig at det er fuldstændig sådan jeg har det❤💕
  Tak og alt held til dig i fremtiden med Frederik. Han virker som en mand med hjertet på det rette sted❤ sikker på han passer på dit fine hjerte🙏❤❤
  🙏🙏🙏🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Wow… Jeg bliver helt rørt!! Tusinde tak, for din kommentar <3
   Vi er ikke alene, om den vi er!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise Qvist

   Kære Fie.
   Nej vi er ikke alene om den vi er 💗 Du er sku et fantastisk menneske at følge. Du har så meget mere at byde ind med, end du selv er klar over tror jeg. Du er virklig en inspiration at følge og mere nu, end nogensinde før.

   Det er mig der bliver rørt Fie. Hold fast hvor kan jeg genkende mange ting i mig selv i nogle af dine Skriv. Det helt vildt.
   Både mht stoffer, spiseforstyrrelse, og at begynde at mediterer. Meditation gør mig SÅ GODT mår jeg tager mig tiden til det.
   Har længe været bevist om at materielle ting kun er en kortvarig lykkefølelse. Men af en eller anden grund bliver man bare ved. Nok fordi jeg inderst inde har følt mig trist.

   Vildt at opleve at jeg som 39 årig kan finde svar på nogle af mine egne issues , i dine opslag om dig selv og dit liv.

   Den med at du har ryddet op i alt dit tøj. Wow, der fik jeg lige en øjenåbner mere. Har SÅ MEGET tøj og bruger stort set kun det samme om og om igen. Den der følelse af at man bliver helt høj over at bestille eller købe noget nyt. Den har jeg haft i så mange år. Problemet er bare at jeg aldrig er blevet mere glad eller lykkelig af den grund. Tvært imod. Får decideret stress, hver gang jeg åbner skabet. Har villet Ryde ud længe. Har bare ikke kunne overskue det , for ender altid ud med at beholde det meste, for tænk nu hvis jeg skal et og andet (jamen så køber jeg sku bare noget nyt alligevel😉)
   Man kan altid finde en undskyldning ik😉

   Så nu vil jeg sku gøre det samme som dig. Rydde total ud i mit tøj. Det vil befri mig for en masse stress. Og ja med det i tankerne, at lykke ikke kan købes for penge, så bliver det SÅ MEGET nemmere.
   Af hjertet tak Fie for at dele ud af dit liv og tanker ❤ ALT HELD OG LYKKE TIL DIG OG JER ❤ OG GOD FERIE .

   #F+F❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie Laursen

   Årh hvor er du bare skøn altså! Jeg smiler over hele femøren. Det er altid dejligt at kunne relatere til nogle – og det kan vi 🙂 <3

   Helt klart få ryddet ud i dit tøj, det har gjort såååå meget for mig! I Feel FREE <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   NEMLIG,❣ I WANNA FEEL FREE TOO, 🕊🕊🕊 Selv, Skønne du 🙏❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise Qvist

   Tak, selv SKØNNE dig ❤❣🦄

   I WANNA FEEL FREE TOO 🕊🕊🕊🦋❣

   3 STORE SKABE VENTER PÅ MIG I MORGEN. Og jeg glæder mig faktisk helt. Tak for det Fie. ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.Q

  Tak Fie for at dele dettte.
  Tænk sig at jeg skulle være 39 år før jeg fandt præcis ud af hvorfor jeg har det på samme måde
  Der er virklig en øjenåbner for mig nu. Hvorfor det er jeg selv har svært ved at undskylde for mine nærmeste. 🙏
  Jeg føler det er flovt og ydmygende for mig. Også pga ting i min opvækst. Har selv haft spiseforstyrrelse, og været afhængig af stoffer. Er heldigvis langt over det. Sejt at du er blevet clean👊💞💞 Men min spiseforstyrrelsen ligger altid og lure lige rundt om hjørnet når noget bliver svært
  Af hjertet tak Fie, for at DU skønne kvinde gav mig svaret på mine problemer med netop det samme problem.
  Efter dette indlæg går det virklig op for mig at det er fuldstændig sådan jeg har det❤💕
  Tak og alt held til dig i fremtiden med Frederik
  🙏🙏🙏🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leamaria Christensen

  KÆFT hvor skal folk lukke røven man, og hvad leger de psykiater og psykologer for? Det kan virkelig gøre mig rasende at folk nærmest bruger de to sygdomme som skældsord!

  Du er bedre end det og du er bare dig Fie ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Lad folk tænke hvad de vil! Jeg er på samme måde og synes det er dejligt at se der er tøen der tør at stå frem med at være følsom ! Et kæmpe skulderklap til dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efter sex på TV: Jeg kastede op