Vælg en side

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 12.36.21

At kæmpe med dårligt selvværd er noget af det værste, da det bringer en ned i stortset alle situationer livet bringer en i. Sådan har det ihvertfald været for mig. Den opfattelse vi har af vores eget værd i forhold til os selv og omverdenen formes allerede fra tidligt i barndommen og hele vejen gennem livet. Jeg har selv kæmpet med dårligt selvværd og falder ofte tilbage i et dårligt selvværd mht. til min krop grundet mit liv med Anoreksi, så er det svært at give slip på det billede jeg ser i spejlet. Jeg vil gerne dele de tips der hjælper mig, med at få skudt mit selvværd op, når jeg falder og så håber jeg det kan hjælpe jer. Knus Fie


 photo DSC_0086_zpsdpa6r1fl.jpg

1. Stop med at opfatte dig selv negativt, udeluk de negative tanker om dig selv og prøv at fokusere på de gode ting du har i dig.

2. Vink farvel til fortiden! Hvis du bliver ved med at fokusere på fortiden, det du har været igennem og de hårde ord nogle mennesker måske har sagt til dig, så er det klart at den dårlige selvtillid bliver hos dig. Istedet for at tænke på bøllen i skolen der sagde du var tyk, så tænk på at jeg nu fortæller dig du er smuk og smid fortidens negativitet langt væk.

3. Ryd op i dine venner! Da mit selvværd var længst nede, fandt jeg hurtigt ud af at det var de mennesker jeg havde omkring mig der fik mig til at overtænke og se et forkert billede af mig selv. Har du en ven/veninde der måske “joker” om dig, på en måde der gør dig ked af det og efterlader dig med eftertanker, så giv slip. Det er ikke det værd. Jeg havde en veninde der altid lavede “jokes” om min krop, som i at hvis jeg spiste ville hun sige “Haha du spiser hele tiden” “Pas på du ik tager på” “Fie tyksen altså” og meget mere. Det gjorde ondt og jeg gav slip på hende som ven, da hendes små jokes var med til opbygge mit dårlige selvværd.

4. Prøv nye ting og set nye mål! Det er ofte med til at styrke selvværdet, ved at springe ud i noget og have succes med det. Sæt nye mål, kæmp for dem og mærk dig selv sidde med følelse af succes til sidst.

5. Vær stolt af dig selv! Din stolthed er vigtigt at have i form for at opbygge et godt selvværd. Du skal lære at det er OKAY at være stolt af dine ideer, visioner og mål. Det er okay at have drømme og det er endnu mere okay at ville kæmpe for dem!

6. Rejs dig op, når du falder! Betragt dine fejltrin som muligheder for at lære, fremfor at se dem som nederlag. Din fortid og fejltrin definere ikke dig som person, det der difinere dig som person er at du kan rejse dig op og lære af dine fejl.

7. Færdiggør ting! Noget som ihvertfald var med til at give mig dårligt selvværd var at jeg ikke færdiggjorde mine projekter og drømme. Jeg startede og gav op. Det gav mig en følelse af jeg var en taber, en der ikke kunne fuldføre noget. Den dag idag fuldføre jeg hver en drøm og projekt jeg har og det efterlader mig i slutningen af dagen med en stolt og god følelse i kroppen.

Lego er bare så sejt! Det med at man selv kan bygge lige præcist det man vil – vildt fedt! Det er også et af de mest populære legetøj blandt børn(og voksne), uden tvivl.

 

8. Tag ansvar for dit liv og ændr din attitude overfor dig selv og dine medmennesker. Hold dig positiv omkring mennesker og alene.

9. Forstå at selvværd er noget der kommer indefra.

10. Gå klædt i det tøj du føler dig tilpas i.

Og lige endnu et lille tip, som jeg synes i skal lytte ekstra meget til. Det kan hjælpe meget på ens selvværd at følge seje piger som bla. Demi Lovato og Jennifer Lawrence. Jeg følger med på deres sociale medier samt ser interviews med dem – Det giver mig styrke at se seje kvinder som dem, der hviler i sig selv og ikke har fokus på slankeprodukter og andet tjavs.