Vælg en side

I mange år var jeg selv mobbeoffer og da jeg endelig kom ud af det valgte jeg at skinne og fokuserer på at tale om alt andet end den tid i mit liv, et sted fordi det var ubehageligt, føltes skamfuldt at have været hende folk mobbede og fordi at jeg ønskede at komme videre og blive kendt for noget andet end hende der blev mobbet. For mig er det vigtigt at bruge min stemme til noget og jeg har tænkt meget over hvilke indlæg jeg kan lave og hvad der kan hjælpe folk, der kom jeg frem til konklusionen af der måske sidder nogle derude som bliver mobbet eller er blevet mobbet og søger et råd fra en person der har været i samme situation og derfor har jeg samlet mine råd til jer om hvordan jeg blev hel inden i efter mine år som mobbeoffer. Måske lyder det umuligt, ideen om at man kan blive hel igen efter så traumatisk og svær en tid som mobbeoffer, men det kan man.


FIE LAURSEN FIE LAURSEN


Tal om det. Det kan måske føles skamfuldt at have været mobbeofferet, men tiden går og det er vigtigt for en at åbne op for at der kan blive gjort en forskel i situationen. Der er intet pinligt ved at være mobbeoffer, selvom det kan føles sådan fordi man er den der bliver gjort nar af. Det er vigtigt man fortæller sig selv at det er dem der peger fingre der er noget galt med, det er dem der skal ændre sig og det er dem der skal skamme sig. Dem er dem der har en forkert opførsel som skal rettes op på.

Bryd stilheden omkring mobning – Brug din stemme til at hjælpe andre. Og ligemeget hvad de får dig til at føle og tro, så er det ikke din skyld at du bliver mobbet. Det er der aldrig nogen der fortjener, selvom man kan begynde at tro det. Igen er det vigtigt at være stærk.

Du er ikke svag for at indrømme at du stadig har ar på sjælen og at mobningen stadig gør ondt, selvom det måske er år tilbage så sidder det på sjælen og man kan falde ned i et sort hul over de mindste ting, de mindste ord. Det er vigtigt at fortælle sig selv at det er okay at have ondt inden i, så man kan arbejde på det og blive bedre, i ordre for at få en lys, positiv fremtid.

Vær stærk og byg dig selv op. Som mobbeoffer føler man sig alene, bange og svag. Du må holde hovedet oppe og arbejde på dig selv, måske er det igennem at lære at bokse eller igennem en anden hobby der får dig igang og får dig til at føle dig god og kreativ. Alt der kan give dig styrken tilbage. Personligt gik jeg til karate og fandt en styrke. Derefter startede jeg en blog, hvor jeg kunne udfolde min kreativitet samt hjælpe mennesker, da jeg selv vidste hvordan det var at mangle en stemme.

Skriv dine følelser ned omkring mobningen og føl dem. Det er vigtigt man ikke skubber ned for så bryder man sammen tilsidst. Det kan være godt at dele sine tanker og sine følelser med andre mobbeofre, bla. på internettet i private forums eller chats, der er nogle der går igennem det samme.

Brug aldrig undskyldningen at have været mobbeoffer til at mobbe andre videre.
Husk på hvor du selv var, hvor stor smerten var og hvor svært det var/er at komme ud af.

Du føler måske en storm af agressivitet af at være offeret for mobningen og det er helt normalt, men du må få det ud. Slå en pude, skrig så højt du kan, skriv et brev til mobberen (tænk 2 gange før du sender det). Det er unfair at være mobbeoffer og at lade den smerte og agressivitet komme ud får dig til at få det bedre. For mig har så simpelt som at slå en pude eller skreget højt hjulpet.

Hvis du stadig er mobbeoffer i skolen: FORTÆL NOGLE DET. Fortæl skolen det, fortæl dine forældre det, fortæl en vejleder det. Gør alt for at stoppe det, brug din stemme og vær stærk. Det er din side folk er på. Det er dig der er offeret og de andre der gør noget forkert. Hav ingen frygt for ikke at blive bakket op, vi lever i et årstal hvor der er stor fokus på mobning og stor hjælp.

Skriv en liste med dine bedste kvaliteter og tag det med dig hvor du går hen. Når den lave selvstillid kommer og banker på, så hiver du listen ud og læser det. Du har store værdier, drømme og et langt liv forude. Det er vigtigt at minde sig selv om ens værdier, når folk er negative.

Du må arbejde hårdt på at tilgive dem dem der mobbede dig – Ikke  for dem, men for dig. Jeg brugte mange år med vrede og havde mareridt om hvad jeg ville gøre ved dem, hvis jeg fik chancen og det hjalp mig ikke. Man skal lære at give slip, igen – Ikke for dem, men for dig. Du må også tilgive dem der ikke beskyttede dig imod mobningen, igen, for dig og ikke dem.

xx 
Fie Laursen