Vælg en side

Et emne der er snakket meget om er om børn skal have huspligter, der er mange der mener at børn skal have et skema med huspligter, hvor de skal gøre rent, vaske op, gå med hunden, vasketøj og andre huspligter .. Min blog har altid været mit frirum hvor jeg får sagt mine meninger til ting og det skal vi også idag, for jeg er slet ikke enig i at børn skal have huspligter og specielt ikke så mange. Jeg synes ikke at børn skal vokse op med et du SKAL vaske op når vi har spist eller du SKAL støvsuge nu .. Sådan har det aldrig været i min barndom og det har givet mig muligheden for at været et frit barn og har nydt at vokse op. Jeg synes at huspligter er forældres ansvar og når jeg får børn vil jeg også lade mine børn være børn og lade dem lege i haven imens jeg støvsuger og vasker op. Mine forældre sagde altid at vi ikke behøvede lavede huspligter da jeg var lille, hvilket faktisk gav mig lysten til det, netop fordi at jeg ikke følte et pres eller at det var en nederen ting at skulle, så jeg begyndte at spørge min mor om jeg måtte hjælpe med opvasken engang imellem, så det gjorde jeg bare når jeg havde lyst og så fjollede vi rundt med børsterne og sæben, så jeg husker det som et godt minde og ikke et afpresset og surt øjeblik. Der var altid rengørings Søndag hvor alle skulle rydde op på deres værelser og så gjorde mine forældre huset rent, det var selvfølgelig et medfølge at huset skulle være rent og hver Søndag skulle vi børn også lige sætte vores ting fint på plads og så skiftede min mor vores sengebetræk og rengjorde værelserne. Det var en perfekt opvækst.


fie-laursen


Med tiden, netop fordi vi aldrig havde følt en pressende følelse omkring huspligter begyndte vi børn i huset selv at have lyst til at hjælpe til, så vi begyndte at støvsuge, pudse spejle, vaske op og hjælpe til og det har vi gjort siden vi var 15-16 år nu .. Mange mener det er sent at begynde at hjælpe til, men jeg mener faktisk at det kun kom af vi var frie som børn og aldrig så huspligter som noget negativt eller noget vi ikke havde lyst til. Jeg vil ikke smide shade imod forældre som sætter huspligter på deres børn, jeg vil bare dele min opvækst og hvordan den har påvirket mig, når det kom til at vokse op. Jeg synes personligt børn skal være børn og børn arbejder ikke, de leger og vokser op. Når jeg får børn vil jeg give dem samme opvækst som mine forældre gav mig – Nemlig frihed til at være et barn. Jeg begyndte jo først rigtig på huspligter omkring 15-16 års alderen og der gjorde jeg det af natur og ikke fordi de bad mig om det. Da jeg var 12-13 år kan jeg højest huske at jeg fik 30-50 kr hver gang jeg gik med hunden, hvilket jeg jo alligevel gerne ville og så var det skønt med lidt luft i naturen. Men min mening er at jeg ikke synes børn skal gå og slide i et hus de vokser op i, de skal være frie og nyde de er børn. Måske er min mening upopulær, det er jeg ligeglad med. Men jeg er nysgerrig omkring hvordan i andre er vokset op og hvordan det har påvirket jer?? 🙂 Det må i lade mig vide!