Vælg en side

Jeg har noget på hjertet – og måske vil det være en upopulær mening, men jeg deler altid mine tanker om ting der sker her i Danmark. Prins Henrik er død og det er forfærdeligt at han skulle miste livet nu, det bringer tanker igang fra da jeg mistede min morfar og jeg sender kærlige tanker til familien. Noget der har kørt rundt i mine tanker både igår og idag er hvordan både pressen og de små keyboard krigere inde på facebook i lang tid lavede grin med Prins Henrik, der var så mange der svinede ham til i lange baner og jeg kan huske næsten ingen skrev noget pænt om ham – Og nu fordi han er død, så står der på forsiderne at han var vores konge, alle hylder ham, elsker ham og skriver de vil savne ham. Jeg kunne godt lide ham og det har vi faktisk altid snakket om i min familie, ja hvor sej han egentligt var. Manden kunne tale fem sprog, men folk havde altid travlt med at gøre grin med hans Dansk. Men til min frustration, hvorfor svine en mand til når han lever og hylde ham når han dør? Jeg har svært ved at finde ud af hvorfor han blev lagt for så stor had på nettet – Om det var fordi han ikke ønskede at blive begravet ved siden af dronningen eller om det var hans personlighed? Ihvertfald så kan man ikke hate på ham for hans valg om hvor han vil begraves, for det er sgu et valg man selv tager som menneske, inden man lukker øjnene. Jeg synes det er trist at se det mønster af folk der gør dette – Ja, prøver at knuse andre mennesker med deres hårde ord når de lever og faktisk skriver, de fortjener at dø og at de er forfærdelige – og så snart de lukker øjnene, så hiver de dem op på en pedestal af tilbedelse. Prins Henrik havde aldrig fortjent den had, men kun den kærlighed han får nu. Han er bare en mand fra en anden tid og et andet land, der prøvede at tilpasse sig i Danmark, men uden at skulle ændre den han er – og det har jeg respekt for. Må vi håbe på et samfund, hvor folks ord er rene og søde, både når man lever og når man dør. Hvil i fred, Prins Henrik.

ok-prins-henrik

Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2018