Vælg en side

Puha… Det er egentligt første gang jeg sådan helt åbner op omkring det her. Da jeg blev hentet i ambulance og nyheden hurtigt kom til pressen, vidste jeg at jeg måtte udtale mig. Jeg havde telefonen slukket i en uge, for at finde ud af hvad jeg skulle gøre, både med mit liv og min udtalelse. Jeg valgte at være ærlig, for jeg havde lovet mig selv at ligemeget hvad, så skulle jeg ikke lyve om noget mere. Rygtet om en overdosis af stoffer var allerede spredt – Og jeg græd og græd ved tanken om at så mange unge piger, der så op til mig, skulle læse om sådan en nyhed. Jeg valgte at tage ansvar og bide i det sure æble, så jeg valgte at indrømme at det var grunden til jeg kom på hospitalet. Den nat var mit wake up call. Jeg var tæt på at svæve imellem liv eller død – og jeg forstod alvoren i det problem jeg havde. Igennem de sidste par år er jeg røget meget ind og ud af stoffer og fester. I mine gode perioder var jeg clean og i mine dårlige perioder fandt jeg trøst i både stoffer og alkohol. Jeg følte mit liv var ved at falde på plads til at jeg fandt ud af ham jeg boede med og havde skabt et liv med, var mig utro.. Da jeg slog op kunne jeg ikke slå skammen ud af min krop, både for hvor ulækker jeg følte mig for alle de gange han havde haft sex med andre og derefter med mig – Og jeg skammede mig endnu mere over, den vold jeg havde tilladt i forholdet. Jeg var god til at holde en facade på mine socialemedier, for han skulle jo ikke have æren af at se mig knust vel? Noget af det sidste han sagde var at han vidste at jeg ville falde tilbage i stofferne, for jeg kunne jo ikke leve uden ham. Og lige netop derfor var det så vigtigt for mig at skjule den smerte jeg har bekæmpet siden han flyttede ud. Jeg sad med følelsen af at INTET var ægte og det var ikke at jeg mistede ham der knuste mig, det var alt han havde budt mig. Det var tanken om at intet var ægte og at alle løj. Men jeg er ikke længere bange for at indrømme mine følelser – Og jeg er ligeglad med om han griner med sine venner og siger “hvad sagde jeg?”. Der er intet sjovt i et andet menneske rammer et alkohol og stofmisbrug. Siden han flyttede ud har jeg druknet mig selv i stoffer og alkohol, så meget at folk til sidst ikke kunne se om jeg var på kokain eller ikke var. Men det er slut, for jeg har endelig søgt hjælp og nu har jeg været 26 dage clean, for både alkohol og stoffer. Jeg har det både helt fantastisk og helt forfærdeligt. Men jeg har valgt at bruge denne situation, der pludseligt blev offentlig, til at vise de der følger mig hvorfor det er sejt at sige nej til stoffer – og hvorfor det er sejt at sige nej til alkohol! Jeg træder ind i et nyt kapitel, hvor lysten til at leve er der og hvor jeg kan sige et stort fedt NEJ til alt, der skader mig. Hvem er med mig?!

Billeder fra Club Awards, hvor jeg havde min ven Kenneth med. Vi gik efter 2 timer, fordi det var ubehageligt og svært for mig at være der, når så mange drak sig fulde omkring mig og nogle snakkede om stoffer. Det er en ven som Kenneth jeg har brug for ved min side. Han drikker ikke.