Vælg en side

Hej bloggen. Idag vil jeg snakke om noget, som jeg tror jeg er den første til at stå frem med, hvilket er meget nervepirrende for mig. Som i alle nok har læst, som følger med i Influencer branchen, så har i set at Forbrugerombudsmanden har anmeldt en række bloggere for skjult reklame. Jeg vil stå frem med at, jeg var en af dem. Dette bliver et langt indlæg, så varm en kop kakao, smid nogle skumfiduser i og smæk dig ned i sofaen! Det her bliver one hell of a ride ….

Jeg blev kaldt til afhørring og så at jeg var anmeldt, da jeg blev udskrevet lige efter mit selvmordsforsøg. Jeg havde i den periode ramt bunden, hvor livet var så mørkt og ikke værd at leve – da jeg så blev udskrevet og skulle tage livet tilbage, skulle jeg samme tid også til afhørring til politiet. Jeg kan slet ikke beskrive hvor hårdt det var, at skulle tage stilling til alle de papire, jeg skulle læse og forsvare mig imod. Det er sådan at jeg modtog en mail med alt de ville anmelde mig for, igennem årene hvor de mente jeg ikke havde givet udtryk for at reklame, tydeligt nok. Jeg var forbandet høj på min nye anti psykotiske medicin, træt, forvirret og stresset, så min mor satte sig ned med alle siderne og læste deres regler. Dagen inden min afhørring, satte jeg mig ned for at se det hele igennem og jeg fandt ud af at jeg faktisk ikke havde lavet skjult reklame – og blev lettet! Jeg følte mig anmeldt som et hetz, for udfra de ting de anmeldte mig for var der givet udtryk for reklame. De mente ikke at “sponsoreret” betød “reklame”, bla. Jeg blev også anmeldt for at have lavet skjult reklame for Aldi, for en pose chips til 7 kr som jeg snakker om i en vlog, at min mor har købt til mig. Jeg har aldrig samarbejdet med Aldi. Jeg blev også anmeldt for Youtube hauls, fordi der ikke stod reklame i min titel på videoen, også selvom jeg i starten af alle videoer siger “Denne video er en reklame for…***” og det samme stod, som reklame i beskrivelsen. Jeg følte mig totalt uretfærdigt behandlet og ked af det, fordi jeg havde skrevet reklame og sagt reklame, i alle videoer og tekster. Jeg blev også anmeldt for at skrive “reklame” i slutningen af en tekst på Instagram, istedet for som det aller første i teksten. Jeg satte mig selv ned med alle deres regler og min anmeldelse og kunne se at det ikke var helt fair, så jeg samlede alt min energi til min afhørring og forsvarede mig selv.

Politidamen som afhørte mig var rolig og sød, jeg følte mig ikke angrebet eller at jeg var en kriminel. Det er deres første sager, som de her så de skal selv lige forstå dem og sætte sig ind i dem og derfor har jeg stadig ikke hørt tilbage, om jeg skal i retten. Jeg får nemlig det valg, hvis politiet går videre med det, at jeg skal betale en bøde på op til 70.000 kr, mener jeg det var – eller også skal jeg tage sagen i retten og kæmpe for mig selv, hvilket jeg 100% har tænkt mig at gøre.
Jeg synes det er uretfærdigt at ville kræve så høj en bøde fra mig, når jeg HAR skrevet reklame!

Jeg føler det her som et personligt angreb, da min anmeldelse slet ikke hænger sammen med deres regler. Jeg har kopieret og gemt reglerne der var for da de anmeldte mig, in case, de ændre dem. Jeg ved ikke om dette er en måde de hurtigt skal tjene nogle penge fra os bloggere eller om det er et personligt angreb imod mig som person, for anmeldelsen og alt de har sendt, hænger ikke sammen med deres regler, som jeg har fulgt. Men jeg synes sgu det er unfair. De får virkeligt travlt OG kan hive millioner ind hver måned, hvis de skal sende bøder til alle. Især os der skriver reklame, for hvis det ikke står som det første eller også står i titlen på videoen, trods vi har sagt det 2 steder og skrevet reklame i thumbnail, er det åbenbart ikke godt nok. Hvilket ikke giver mening, for deres regler siger noget andet, end den lange roman af en anmeldelse jeg fik. Jeg er den første blogger, der står frem med min anmeldelse og min afhørring. Jeg tror de fleste måske er bange og frygter at tale fra hjertet, fordi så kan forbrugerombudsmanden måske føle sig stødte og går endnu hårdere efter en, men jeg er ærlig og efter alt jeg har været igennem de sidste par måneder, så er det her det sidste jeg frygter. Mit foreslag til forbrugerombudsmanden er at vi drikker en kop kaffe sammen, snakker om deres tanker og at vi får formidlet de her regler bedre ud til alle influencere – og sat nogle rammer, som alle kan forstå, istedet for at anmelde folk der faktisk, respektere og lever efter at man skal markere reklame. Lad os bruge talerøret og denne sag til at sætte fokus, istedet for at spilde politiets tid og resourcer på at få sat et statement, som i fik da i fortalte i havde anmeldt influencere. Det kan gøres på en anden måde, som er fair.

Jeg har ekstremt høj tro og tillid på det Danske Politi og jeg ville seriøst falde ned af stolen i chok, hvis de valgte at tage denne sag op. Men jeg vælger at skrive om dette, da jeg føler det er en vigtig ting at snakke om, her i Influencer branchen. Og hvis det går helt galt og jeg skal i retten, så har jeg snakket med en advokat som vil forsvare mig – for jeg nægter at bukke mig, for det her og jeg kommer til at kæmpe til det sidste, om jeg så skal bruge hver en krone jeg har, på at vinde sagen, så vil jeg hellere det end at betale en bøde, jeg ikke har fortjent at få. For mig handler det ikke om penge, men om retfærdighed – og forsætter dette personlige hetz, så kæmper jeg til det sidste i retten – og derefter bruger jeg hver en krone jeg har, på at anmelde dem, for det her.

Men hey, lad os da håbe på en fredelig løsning! 🙂